Hercertificeringsaudit volledig online

NPA nieuws | Nieuwsbericht | 17 november 2020

Vanaf 17 november is het mogelijk de gehele hercertificeringsaudit online uit te voeren.
Bij het ingaan van de aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 begin vorige maand is het opsplitsen van audits in een online deel en een fysiek bezoek geïntroduceerd. Het fysieke bezoek wordt onder andere ingezet om een rondgang door de praktijk te doen. Een rondgang door de praktijk is een vast onderdeel van de audit.

Inmiddels zijn er vele online hercertificeringsaudits uitgevoerd en nu blijkt dat de rondgang door de praktijk vaak ook goed online gedaan kan worden. Om die reden is besloten dat de auditor aansluitend aan de online hercertificeringsaudit de rondgang door de praktijk ook online mag uitvoeren. De auditor zal in overleg met de praktijk afspreken of de rondgang digitaal of tijdens een fysiek bezoek uitgevoerd wordt. Als de auditor na de digitale rondgang onvoldoende vertrouwen heeft dat de praktijk op orde is, zal de auditor alsnog een fysiek bezoek met de praktijk inplannen. Tijdens dit bezoek blijven de randvoorwaarden van kracht; maximaal één begeleider en geen andere aanwezigen.

Praktijken die een afspraak hebben voor een hercertificeringsaudit kunnen die datum gewoon laten staan. De auditor spreekt op dat moment met de praktijk af of de rondgang door de praktijk aansluitend online kan worden uitgevoerd.

Bij pre-audits en eerste audits blijft het fysieke bezoek noodzakelijk.