NHG-speld voor Marc Eyck

NPA nieuws | Nieuwsbericht | 10 mei 2021
Marc Eyck begon in 2016 als directeur-bestuurder van de NHG Praktijk Accreditering (NPA). Op maandag 10 mei neemt hij op pensioengerechtigde leeftijd afscheid op de Domus Medica in Utrecht. Een afscheid met een feestelijk tintje. Als blijk van waardering voor zijn inzet en bijzondere diensten voor de huisartsenzorg en voor het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) ontving hij uit handen van bestuursvoorzitter Wendy Borneman de NHG-speld.

“Door je generalisme en flexibiliteit kon je overal worden ingezet en heb je het NHG grote diensten bewezen” - Wendy Borneman  

Altijd gericht op samenwerking
Marc Eyck startte in 1983 als stafmedewerker bij het NHG en heeft diverse functies vervuld, waaronder hoofd van de afdeling Beleid en lid van het Management Team (MT). In 1987 stopte hij tijdelijk bij het NHG en begon hij als huisarts in Gezondheidscentrum Neerbeek. Ook vanuit deze positie heeft hij zich ingezet voor de Nederlandse huisartsgeneeskunde. Marc heeft zowel landelijk als regionaal vele functies bekleed om de ontwikkeling van het vak te stimuleren. Kenmerkend is zijn krachtige visie, altijd gericht op samenwerking.

Zowel sterk op inhoud als ondernemend
"Naast zijn enorme inhoudelijke kennis, is Marc ondernemend en heeft hij een goed gevoel voor de zakelijke kant. Dit maakt hem zo succesvol in het opzetten en onderhouden van nieuwe samenwerkingsverbanden. Verder is hij gewaardeerd lid van diverse adviesraden geweest, waaronder de Verenigingsraad van het NHG.
Al met al heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan de Nederlandse huisartsgeneeskunde en aan het NHG. Bij een uitzonderlijke prestatie hoort een uitzonderlijk eerbetoon, het NHG feliciteert hem hartelijk met de welverdiende NHG-speld!"

Meer weten over Marc Eyck? Lees dan het interview met hem in het volgende H&W magazine (nr. 6).