NPA en de AVG – Wat betekent dit voor u?

NPA nieuws | Nieuwsbericht | 25 mei 2018

Vanaf 25 mei 2018 wordt de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) gehandhaafd. Dit kan flinke gevolgen hebben voor iedereen die met privacygevoelige gegevens werkt. Dit geldt zeker voor u als zorgverlener, maar ook NPA is verplicht de veiligheid van persoonsgegevens te garanderen en duidelijk te maken hoe dit gebeurt.

Alle deelnemers hebben een e-mail ontvangen met twee bijlagen: een aangepast certificeringsreglement en een aangepast privacy statement van NPA. De aanpassingen verzekeren u ervan dat NPA persoonsgegevens op een juiste en veilige wijze verwerkt. Samen met uw deelname overeenkomst volstaat dit voor de AVG. Dit betekent dat u geen verwerkersovereenkomst nodig heeft tussen uw praktijk en NPA.

Het is misschien overbodig om te vermelden, maar een praktijk blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de veilige registratie van patiëntgegevens. Let u er dus goed op dat u deze gegevens alleen geanonimiseerd aanlevert.

Bent u deelnemer en hebt u de e-mail niet ontvangen? Dan zorgen we er graag voor dat u hem alsnog ontvangt. Neem contact op met NPA: Bel 030-2823600 of mail bureau@praktijkaccreditering.nl.