Hoofdauditor / Huisarts

Een waarderende dialoog is de basis, kwaliteit van zorg inzichtelijk maken en samen verbeteren het doel!

Wil jij op flexibele opdrachtbasis (gemiddeld 16 uur per maand) meewerken aan de continuïteit en het verbeteren van de huisartsenzorg in Nederland? Ben je een enthousiaste huisarts met affiniteit voor kwaliteitsmanagement en/of auditeren? Lees dan snel verder!

Werken bij NHG Praktijk Accreditering b.v. (NPA) betekent met 30 collega’s in Utrecht en 35 auditoren in de buitendienst enthousiast samenwerken. Met elkaar dragen we bij aan de beste huisartsenzorg voor patiënten en bouwen we aan waardevolle en persoonlijke relaties met onze deelnemers. We willen namelijk hét keurmerkinstituut voor de eerstelijns gezondheidszorg in Nederland zijn. Meer dan 70% van de Nederlandse huisartsen is werkzaam in een door NPA gecertificeerde praktijk. Verdere groei maakt dat we op zoek zijn naar versterking van ons auditorenteam.

Dit ga je doen
Je start als kandidaat-auditor en doorloopt een interne opleiding. De opleiding bestaat uit drie cursusdagen op locatie, één digitale sessie, zelfstudie, twee begeleide praktijkdagen en een afrondende kennis- en praktijktoets. NPA betaalt een vergoeding voor deelname aan deze opleiding. Bij succesvolle afronding van deze opleiding ben je gekwalificeerd hoofdauditor.
Als hoofdauditor voer je op waarderende wijze de audits voor NPA uit. Je plant en bereidt de audit voor, bezoekt de praktijk en rapporteert hierover. Je bespreekt de bevindingen met de betrokken deelnemer en licht de aanbevelingen toe en adviseert NPA over de toekenning van het keurmerk. We verwachten dat je als hoofdauditor regelmatig (minimaal 20 keer per jaar) een audit uitvoert.
Door een gezonde dosis nieuwsgierigheid en de goede vragen te stellen, ben je in staat om een waarderende dialoog aan te gaan en de kwaliteit van zorg inzichtelijk te maken. Je helpt onze deelnemers verder vooruit door ze de juiste weg naar verbetering te wijzen.

Dit breng je mee
Je bent klantgericht, integer en communicatief sterk. Bij welke deelnemer je ook werkt, je past je moeiteloos aan en neemt mensen mee in (kwaliteits-)veranderingen. Je werkt zelfstandig en accuraat en organiseert je werk efficiënt.
Gezien de huidige samenstelling van het auditorenteam, zoeken wij kandidaten die huisarts zijn. Waarnemers en niet meer praktiserende huisartsen nodigen wij dan ook graag uit om te reageren. Je hebt affiniteit met kwaliteitsmanagement, en/of auditeren. Werkervaring op dit gebied is heel fijn en mooi meegenomen. Kandidaten wonend in de regio Rotterdam worden specifiek gevraagd om te reageren.

Dit krijg je ervoor terug
Een kans om te groeien als professional en als mens. Samenwerken met betrokken en fijne collega’s en ondersteuning op maat maken daar onderdeel vanuit. Onze interne opleiding, (bij-)scholing en het werk bieden je bovendien een unieke mogelijkheid om je expertise te vergroten en breed inzicht te krijgen in de huisartsenzorg en variatie in praktijken. We bieden je:

 • een opdracht van overeenkomst als zelfstandige met een looptijd van een jaar en de intentie tot verlenging;
 • een gemiddelde inzet van 16 uur per maand (incl. (bij-)scholingsactiviteiten);
 • een passend uurtarief en fiscaal onbelaste reiskostenvergoeding per kilometer.

Nieuwsgierig geworden?
Dan komen we graag met jou in contact!
Stuur je motivatiebrief met CV voor 12 december 2021 per email naar solliciteren@praktijkaccreditering.nl t.a.v. Nicoline Amsing. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op maandag 13 en woensdag 15 december 2021 of dinsdag 4 en woensdag 5 januari 2022.
Heb je vragen? Kijk op onze site of mail Jean van Wersch (Hoofd Kwaliteit): j.vanwersch@praktijkaccreditering.nl voor meer informatie over de functie.

Om alvast rekening mee te houden
Scholingsdata 2022
Basisopleiding Auditor

 • 11-1-22 9:30 - 17:00 in Schola Medica te Utrecht
 • 8-2-22 9:30 - 17:00 in Schola Medica te Utrecht
 • 15-2-22 9:00 - 12:30 digitaal MS Teams
 • 15-3-22 9:30 - 17:00 in Schola Medica te Utrecht

Praktijkdeel

 • Auditbijwoning wordt gepland in week 3, 4 of 5
 • Co-audit wordt gepland in week 7, 8, 9 of 10
 • Kennistoets wordt gepland in week 11 of 12
 • Toets-audit wordt gepland in week 13, 14 of 15

Na je kwalificatie, vanaf 1 mei 2022, ben je in staat om zelfstandig audits af te nemen bij onze deelnemers.