Hoofdauditor / Huisarts

NHG-Praktijkaccreditering is hét kwaliteitsinstrument van, voor en door de huisartsenzorg. In een waarderende dialoog met de praktijk maken we tijdens de audit de kwaliteit van zorg inzichtelijk. Daarbij ondersteunen we onze deelnemers door de weg te wijzen naar relevante informatiebronnen en hulpmiddelen. Na het succesvol doorlopen van de audit ontvangt de praktijk het keurmerk NHG-Praktijkaccreditering. Inspirerende thema-audits bieden de mogelijkheid om, met ondersteuning van de auditor, in te zoomen op specifieke aspecten van de zorg.
Onze organisatie is een dochteronderneming van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
Meer dan 70% van de Nederlandse huisartsen werkt in een deelnemende praktijk. Door verdere groei zijn we op zoek naar aanvulling van onze auditorenpool.

Ben jij die enthousiaste huisarts die gaat voor kwaliteit? Word auditor bij NPA!

Hoofdauditor / Huisarts

Het werk
Als hoofdauditor voer je op waarderende wijze de audits voor de NHG-Praktijkaccreditering uit. Je plant de audit, bereidt de audit voor, bezoekt de praktijk en rapporteert hierover. Je bespreekt je bevindingen met de huisartspraktijk en adviseert NPA over de toekenning van het keurmerk. Het werk biedt je een unieke mogelijkheid om zelf breed inzicht in de huisartsenzorg en de variatie tussen praktijken te krijgen. Ook door deelname aan onze scholingen vergroot je je expertise verder.

Jouw profiel
Gezien de huidige samenstelling van onze auditorenpool, zoeken wij kandidaten die zelf huisarts zijn. Waarnemers en niet meer praktiserende huisartsen nodigen wij ook graag uit om te reageren. Kwaliteit heeft je belangstelling en je bent communicatief zeer vaardig en klantgericht. Je hebt aantoonbaar affiniteit met kwaliteitsmanagement en/of auditing.

Omvang werkzaamheden en beschikbaarheid
Als kandidaat-auditor voor NPA doorloop je een interne opleiding. De opleiding bestaat uit drie cursusdagen, zelfstudie, twee begeleide praktijkdagen en een afrondende kennis- en praktijktoets. Bij succesvolle afronding van deze opleiding kwalificeer je je als hoofdauditor. NPA betaalt een vergoeding voor deelname aan de opleiding. Gezien de huidige COVID-situatie zal een deel van de opleiding via TEAMS-bijeenkomsten plaatsvinden. Na je kwalificatie verwachten we dat je als hoofdauditor regelmatig (minimaal 20 keer per jaar) een audit uitvoert. Inclusief de scholingsbijeenkomsten vraagt dit gemiddeld 16 uur per maand.

Opdrachtrelatie
De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd op basis van een modelovereenkomst als zelfstandige.

Inlichtingen
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je mailen met Jean van Wersch, Hoofd Kwaliteit. j.vanwersch@praktijkaccreditering.nl.

Sollicitaties
Stuur je motivatiebrief met CV per email naar solliciteren@praktijkaccreditering.nl t.a.v. Nicoline Amsing (directiesecretaresse).