Secretaris Commissie van Toekenning (32 uur per week)

Toekenning kwaliteitskeurmerk huisartsenzorg


Wil jij meewerken aan gerechtvaardigd vertrouwen, continuïteit en verbetering van de huisartsenzorg in Nederland? Heb je een helicopterview met oog voor detail? Lees dan snel verder!

Werken bij NHG Praktijk Accreditering b.v. (NPA) betekent met 30 collega’s in Utrecht en 35 auditoren in de buitendienst enthousiast samenwerken. Met elkaar dragen we bij aan de beste huisartsenzorg voor patiënten en bouwen we aan waardevolle en persoonlijke relaties met onze deelnemers. We willen namelijk hét keurmerkinstituut voor de eerstelijnsgezondheidszorg in Nederland zijn. Meer dan 70% van de Nederlandse huisartsen is al werkzaam in een door NPA gecertificeerde praktijk.

Als dochteronderneming van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) ontwikkelt en onderhoudt NPA eigen kwaliteitsnormen. Deze zijn gebaseerd op de standaard van de beroepsgroep en zijn door een onafhankelijk College van Deskundigen vastgesteld. Onze auditoren maken een heldere vertaalslag van de dagelijkse praktijk naar de vastgestelde normen en rapporteren hierover. Deze rapportages vormen de basis waarop het keurmerk wordt toegekend door de Commissie van Toekenning (CvT).

Dit ga je doen
Als secretaris ben je samen met je collega’s van de CvT (in totaal 5 leden) verantwoordelijk voor de uitvoering van het toekenningsproces van onze keurmerken.
Een toekenningsproces bestaat o.a. uit het:

 • beoordelen van een auditrapportage;
 • feedback geven aan een auditor en vragen, waar nodig, om een nadere toelichting;
 • opstellen van een toekenningsadvies op basis waarvan een keurmerk,
 • wordt toegekend/verlengd;
 • na realisatie van verbeterpunten, alsnog wordt toegekend;
 • wordt opgeschort.

Alle toekenningsadviezen worden in een wekelijks CvT overleg op donderdag in Utrecht besproken en definitief vastgesteld/geformaliseerd. Wekelijks bereid je, samen met de voorzitter, dit overleg voor en ben jij zijn rechterhand. Een belangrijk onderdeel van je werk is het bewaken van de voortgang en gemaakte procedure-afspraken van alle lopende toekenningsbeslissingen. Ook ondersteun je bij het bewaken van het eenduidig/objectief toepassen van de vastgestelde kwaliteitsnormen en toekenningscriteria. Het doorontwikkelen van het toekenningsproces en daarbij passende methoden hoort daar vanzelfsprekend bij. 

Dit breng je mee
Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding en aantoonbare affiniteit met de huisartsen- en kwaliteitszorg. Bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan in een rol als bijvoorbeeld praktijkondersteuner of praktijkmanager.
Je bent:

 • een echte teamspeler, zelfstandig, proactief, nauwgezet en dienstverlenend;
 • communicatief (mondeling/schriftelijk) sterk.

Met een planmatige wijze van werken en de nodige humor, bewaak je de voortgang van alle lopende toekenningsprocessen en ben je een betrouwbare vraagbaak voor je collega’s. Je maakt nieuwe kennis, in het bijzonder certificering als instrument, snel eigen en zie je als een uitdaging!

Dit krijg je ervoor terug
Een kans om verder te groeien als professional en als mens. Samenwerken met betrokken en fijne collega’s in de Domus Medica in Utrecht en op maat ondersteuning en opleidingsmogelijkheden maken daar onderdeel vanuit. We bieden je:

 • een unieke mogelijkheid om een sleutelrol in het toekenningsproces te vervullen;
 • een overeenkomst voor 32 uur per week voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging;
 • afhankelijk van opleiding en ervaring een goed salaris bij een voltijds dienstverband van minimaal EUR 2.991,- en maximaal EUR 4.739,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek (excl. 8% vakantiegeld);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. 26 vakantiedagen (bij een voltijds dienstverband), hybride werken, reiskosten-/hybride werkenvergoeding, premievrije pensioenregeling, etc.);
 • Utrecht/Papendorp als standplaats en is goed te bereiken met o.a. openbaar vervoer.

Nieuwsgierig geworden?
Dan komen we graag met jou in contact!
Stuur je motivatiebrief met CV per email naar solliciteren@praktijkaccreditering.nl t.a.v. Nicoline Amsing.
Heb je vragen? Kijk op onze site of mail Jean van Wersch (Hoofd Kwaliteit): j.vanwersch@praktijkaccreditering.nl voor meer informatie over de functie.