Daarom certificeren

Zekerheid én kansen voor ontwikkeling

Certificeren geeft u een goed beeld in hoeverre uw organisatie voldoet aan de kernwaarden en normen van uw eigen beroepsgroep. Het is prettig om bevestigd te krijgen wat u al goed doet en op orde heeft. Het gerechtvaardigd vertrouwen hebben dat u verantwoorde patiëntenzorg levert. Het helpt u ook om een lerende organisatie te zijn en aandachtspunten en mogelijkheden tot verbetering in zicht te krijgen. Welke keuzes heeft u daarbij gemaakt en wat wilt u verder gaan ontwikkelen? De certificeringen zijn ontwikkeld in samenspraak met de beroepsgroep en belanghebbenden. De kernwaarden, kerntaken en de nieuwe visie op het kwaliteitsbeleid in de huisartsenzorg zijn de basis met als resultaat certificeringen die er toe doen: van, voor en dóór huisartsen.

Waarderende audit

Samen met de auditor wordt in een waarderende dialoog besproken welke keuzes de praktijk heeft gemaakt om de basis op orde te hebben en hoe het praktijkteam invulling geeft aan de lerende organisatie. Het gaat niet om het steeds maar beter worden, maar wel om goed afgestemd te blijven op interne en externe veranderingen. Soms zijn kleine veranderingen van belang en
soms grotere verbeterprojecten. Een lerende organisatie
kan daarin de juiste keuze maken. Wanneer er bepaalde zaken zijn die u graag aan bod wil laten komen tijdens de audit kunt u dat van te voren bij de auditor kenbaar maken.

Vertrouwen in zorg

Patiënten het vertrouwen geven dat zij verantwoorde zorg krijgen, dat is waar het in de huisartsenzorg om draait. Toch is iedere huisartsenzorgorganisatie anders. NPA heeft een manier van certificeren ontwikkeld die meer oplevert dan het halen van een certificaat alleen. De ene organisatie heeft vooral behoefte aan versterking van de samenwerking binnen het team. Een andere praktijk wil met name beter overzicht van de werkafspraken. Maar misschien denkt u dat de werkprocessen efficiënter kunnen, of wilt u de zekerheid dat het praktijkteam geheel volgens de laatste richtlijnen en standaarden werkt. Misschien wilt u met een certificaat vooral aan patiënten laten zien dat u verantwoorde zorg biedt. Of streeft u naar voortdurende ontwikkeling en verbetering? De certificeringen van NPA komt aan al deze behoeften tegemoet.

Heeft u een vraag of wilt u iets bespreken?

Neem dan direct contact met ons op

Bel ons op 088 – 022 0000
werkdagen tussen 8:30 en 17:00

of mail naar
Bureau@praktijkaccreditering.nl

Stuur een bericht

Dan komen we zo snel mogelijk bij u terug

Door het bericht te versturen ga ik akkoord met het privacyreglement.