Quick Scan Werkplezier

Door de vragenlijst Quick Scan Werkplezier met uw team in te vullen, krijgt u in beeld hoeveel plezier uw team ervaart op de werkvloer. Wanneer u dit regelmatig doet, ziet u ook de ontwikkeling hiervan in uw praktijk.

Werkwijze

Laat alle teamleden deze korte vragenlijst invullen om een beeld te krijgen van de mate waarop uw team het werken in de praktijk ervaart. Door dit regelmatig te doen, ziet u ook hoe het werkplezier zich ontwikkelt.

Met zeventien, voornamelijk gesloten vragen, laten medewerkers weten hoe het gaat. Voor extra input is er bij elke vraag ruimte voor een persoonlijke toelichting. Uiteraard is er ook een open vraag om eventuele suggesties voor verbetering te delen.

Iedereen in de huisartsenpraktijk kan de lijst invullen. Als laatste wordt gevraagd naar de functie. Handig voor gerichte verbeterplannen, maar er kan ook gekozen worden voor ‘Geen keuze, ik blijf liever anoniem’. Bespreek met het team wat hierin het meeste oplevert.  
Samen met het team neemt u de resultaten door en ontdekt u kansen om het werkplezier nog verder op te hogen.

Toelichting

Deze Quick Scan Werkplezier is ontwikkeld door NPA, en in samenwerking met huisartsen en programmamanagers ‘Meer Tijd Voor de Patiënt’ vastgesteld. Wij geloven dat meer werkplezier gelijk staat aan betere zorg. Gebruik de antwoorden om mogelijke verbeterpunten op te sporen en het werkplezier naar nieuwe hoogten te brengen.

Toegang tot de vragenlijst

Praktijken die deelnemen aan NHG-Praktijkaccreditering vinden de vragenlijsten al in hun vragenlijstoverzicht op MijnNPA. Praktijken die (nog) geen deelnemer zijn kunnen de vragenlijst los afnemen. Vul daarvoor dit aanmeldingsformulier in en mail het naar relatiebeheer@praktijkaccreditering.nl