Skip to content

Eerste Regio-organisaties ontvangen certificaat NPA-Regiocertificering 

Samen Gezond Bodegraven en Huisartsenzorg Oude IJssel hebben als eerste regio-organisaties het certificaat NPA-Regiocertificering en welverdiende felicitaties in ontvangst genomen. De trotse regio-organisaties hebben door deel te nemen aan de pilot een actieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de nieuwste certificering van NPA. 

Op verzoek van diverse regio-organisaties is NPA gestart met de ontwikkeling van de certificering. Een aantal regio-organisaties heeft deelgenomen aan de pilot en hebben als eerste het audittraject doorlopen. Leerpunten en adviezen die voortkwamen uit de pilot zijn door NPA meegenomen in de verdere ontwikkeling van de certificering. 

Naast de regio-organisaties heeft ook de NPA-Deelnemersraad een actieve rol gespeeld bij de optimalisatie van de normen en de certificering. Het College van Deskundigen waarin onder andere NHG, LHV en InEen zijn vertegenwoordigd, heeft de normen vastgesteld.  

Uiteraard hebben de pilot en de eerste auditronde niet alleen NPA verder geholpen. Ook de deelnemende regio-organisaties hebben beter inzicht gekregen in hun organisatie. 

Samen Gezond Bodegraven is tijdens het pilot traject al gestart met het doorvoeren van verbeteringen. Naar aanleiding van de audit hechten ze extra waarde aan de kwaliteitseisen van nieuwe en aangesloten zorgverleners. 

Huisartsenzorg Oude IJssel is zich er dankzij de uitkomsten van de audit beter van bewust geworden dat bij het projectmatig werken niet altijd de PDCA-cyclus volledig wordt doorlopen. Concrete evaluatiecriteria/uitkomstparameters werden niet altijd vooraf bepaald. Aanleiding voor het recent van start gegane projectenteam van HZOIJ om de werkwijze aan te passen.  

Later dit jaar zal de certificering beschikbaar komen voor alle regio-organisaties die actief zijn voor eerstelijns(huisartsen)zorg. Zo kunnen ook zij laten bevestigen wat ze al goed geregeld hebben en ontdekken waar voor hen interessante verbetermogelijkheden liggen. 

Heb je een vraag of wil je iets bespreken?

Neem dan direct contact met ons op

Bel ons op
Op werkdagen tussen 8:30 en 17:00

of mail naar
Bureau@praktijkaccreditering.nl

Stuur een bericht

Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug

Door het bericht te versturen ga ik akkoord met de voorwaarden.