Taakdelegatie

De vragenlijst taakdelegatie is een hulpmiddel om snel en gemakkelijk een overzicht te maken van alle gedelegeerde taken per medewerker. Ook wordt bij iedere medewerker de frequentie en organisatie van de supervisie per taak in kaart gebracht. Met de vragenlijst wordt het kwaliteitssysteem geïncorporeerd in de werkwijze en administratie van de praktijk. Ook helpt de vragenlijst bij het voldoen aan de normen in artikel 2 Personeel en artikel 20 Behandelingen. *

Werkwijze

De vragenlijst Taakdelegatie bestaat uit drie onderdelen: Medisch handelen, Chronisch zieken en preventie, en Niet vermelde taken. In de lijst Niet vermelde taken kunt u zelf taken toevoegen die u in de eerste twee lijsten niet heeft gevonden. Zo kunt u de vragenlijst toesnijden op de situatie in uw praktijk. De lijsten (per medewerker) zijn eenvoudig te updaten, zodat u met weinig werk het overzicht houdt op alle gedelegeerde taken.

* U vindt de artikelen op NPAweb en in het boekje Kwaliteitsnormen voor de huisartsenpraktijk, NHG-Praktijkaccreditering versie 2.1.