Skip to content

Vaarwel NPAweb, welkom MijnNPA

Voor de certificering van de huisartsenpraktijk maken deelnemers aan NHG-Praktijkaccreditering gebruik van NPAweb. Om aan de wens van gebruikers voor een intuïtief en overzichtelijk programma tegemoet te komen wordt er gewerkt aan een vervangend programma dat MijnNPA gaat heten. Tijdens het ontwikkelen van MijnNPA is die wens steeds in beeld en biedt het programma gemak, overzicht en een helpende hand bij het stapsgewijs doorlopen van de certificering. Nu is het bijna tijd om het gloednieuwe MijnNPA in gebruik te nemen en afscheid te nemen van NPAweb. 

Waarom vernieuwen?
Sinds 2017 wordt gebruik gemaakt van NPAweb. In de loop van de jaren hebben gebruikers feedback gegeven en hun wensen kenbaar gemaakt over het werken met NPAweb. Veel van de feedback en wensen zijn in NPAweb gerealiseerd. Een deel van de feedback en wensen kunnen helaas niet in NPAweb doorgevoerd worden. Daarom is besloten om met een geheel nieuw programma aan de slag te gaan. MijnNPA is de vervanger van NPAweb. Belangrijke punten die het nieuwe programma moet bieden zijn overzicht, minder klikken en ondersteuning bij het doorlopen van de certificering en het voorbereiden op de audit. 

Samen met deelnemers 
MijnNPA is al gepresenteerd aan de NPA-Deelnemersraad. Hun eerste reacties waren positief maar ze hebben ook goede tips voor verbetering gegeven. Veel van die tips zijn direct overgenomen en al doorgevoerd. Binnenkort staat er een gebruikerssessie gepland waarbij een aantal deelnemers en leden uit de deelnemersraad MijnNPA gaan testen. Eventuele verbeterpunten die daar uit voortkomen worden ook meegenomen in de verdere ontwikkeling van MijnNPA. 

Wanneer gaan we over? 
In januari komend jaar stappen we over van NPAweb naar MijnNPA. Uiteraard worden uw gegevens en documenten meegenomen. Praktijken met een audit in die periode kunnen de audit gewoon laten doorgaan. Zij ontvangen aanvullende berichten daarover. 

We gaan nog niet te veel verklappen over hoe MijnNPA er uit gaat zien maar willen wel vast een tipje van de sluier oplichten via onderstaande video.  

Heb je een vraag of wil je iets bespreken?

Neem dan direct contact met ons op

Bel ons op
Op werkdagen tussen 8:30 en 17:00

of mail naar
Bureau@praktijkaccreditering.nl

Stuur een bericht

Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug

Door het bericht te versturen ga ik akkoord met de voorwaarden.