Vacature

Hoofdauditor - Huisarts

Een waarderende dialoog is de basis, kwaliteit van zorg inzichtelijk maken en samen verbeteren het doel!

Wil jij op flexibele opdrachtbasis (gemiddeld 16 uur per maand) meewerken aan de continuïteit en het verbeteren van de huisartsenzorg in Nederland? Ben je een enthousiaste huisarts met affiniteit voor kwaliteitsmanagement en/of auditeren? Lees dan snel verder!

Werken bij NHG Praktijk Accreditering b.v. (NPA) betekent met 25 collega’s in Utrecht en ruim 45 auditoren in de buitendienst enthousiast samenwerken. Met elkaar dragen we bij aan de beste huisartsenzorg voor patiënten en bouwen we aan waardevolle en persoonlijke relaties met onze deelnemers. We willen namelijk hét kwaliteitskeurmerk voor de huisartsenzorg in Nederland zijn. Meer dan 70% van de Nederlandse huisartsen is werkzaam in een door NPA gecertificeerde praktijk. Verdere groei maakt dat we op zoek zijn naar versterking van ons auditorenteam.

Dit ga je doen
Je start als kandidaat-auditor en doorloopt een interne opleiding. De opleiding bestaat uit drie cursusdagen op locatie, één digitale sessie, zelfstudie, twee begeleide praktijkdagen en een afrondende kennis- en praktijktoets. Bij succesvolle afronding van deze opleiding ben je gekwalificeerd hoofdauditor.
Als hoofdauditor voer je op waarderende wijze de audits voor NPA uit. Je plant en bereidt de audit voor, bezoekt de praktijk en rapporteert hierover. Je bespreekt de bevindingen met de betrokken deelnemer, licht de aanbevelingen toe en adviseert NPA over de toekenning van het keurmerk. We verwachten dat je als hoofdauditor regelmatig (minimaal 12 keer per jaar) een audit uitvoert. We streven ernaar dat iedere hoofdauditor 20-25 auditopdrachten per jaar ontvangt.
Door een gezonde dosis nieuwsgierigheid en de goede vragen te stellen, ben je in staat om een waarderende dialoog aan te gaan en de kwaliteit van zorg inzichtelijk te maken. Je helpt onze deelnemers verder vooruit door ze de juiste weg naar verbetering te wijzen.

Dit breng je mee
Je bent klantgericht, integer en communicatief sterk. Bij welke deelnemer je ook werkt, je past je moeiteloos aan en neemt mensen mee in (kwaliteits-)veranderingen. Je werkt zelfstandig en accuraat en organiseert je werk efficiënt.
We zoeken met name kandidaten met een achtergrond als huisarts. Waarnemers en niet meer praktiserende huisartsen nodigen wij dan ook graag uit om te reageren.
Je hebt affiniteit met kwaliteitsmanagement, en/of auditen. Werkervaring op dit gebied is heel fijn en mooi meegenomen. Kandidaten wonend in Noord- & Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg worden specifiek gevraagd om te reageren.

Dit krijg je ervoor terug
Een kans om te groeien als professional en als mens. Samenwerken met betrokken en fijne collega’s en ondersteuning op maat maken daar onderdeel vanuit. Onze interne opleiding, (bij-)scholing en het werk bieden je bovendien een unieke mogelijkheid om je expertise te vergroten en breed inzicht te krijgen in de huisartsenzorg en variatie in praktijken. 

We bieden je een opleiding tot hoofdauditor en na je kwalificatie:

  • een overeenkomst van opdracht als zelfstandige met een looptijd van een jaar en de intentie tot verlenging;
  • een gemiddelde inzet van 16 uur per maand (inclusief (bij-)scholingsactiviteiten);
  • een passend uurtarief en fiscaal onbelaste reiskostenvergoeding per kilometer.

Nieuwsgierig geworden?
Dan komen we graag met jou in contact!
Stuur je motivatiebrief met CV voor maandag 11 november 2024 per e-mail naar solliciteren@praktijkaccreditering.nl. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op dinsdag 19 november, donderdag 21 november en dinsdag 26 november 2024 op de Domus Medica te Utrecht.

Heb je inhoudelijk vragen? Kijk op onze website of mail Esther Kersbergen (Coördinator Auditoren) via e.kersbergen@praktijkaccreditering.nl voor meer informatie over de functie.

Heb je praktische vragen? Mail team HRM (Emmy de Vries of Marjan-Annette Westerhout) via solliciteren@praktijkaccreditering.nl voor meer informatie over de sollicitatieprocedure.

Om alvast rekening mee te houden
Data Basisopleiding tot Auditor (BOA) 2025

Scholingsdagen BOA
– woensdag 08-01-2025 9:30-17:00 uur in Domus Medica te Utrecht
– woensdag 29-01-2025 9:00-12:00 uur digitaal via MS Teams
– woensdag 12-02-2025 9:30-17:00 uur in Domus Medica te Utrecht
– woensdag 19-03-2025 9:30-17:00 uur in Domus Medica te Utrecht
De (digitale) kennistoets is op donderdag 26 maart of maandag 31 maart 2025

Praktijkdeel
– Auditbijwoning (1 dag) wordt gepland in week 3, 4, 5 of 6 (2025)
– Co-audit (1 dag) wordt gepland in week 8, 9, 10 of 11 (2025)
– Toets audit (1 dag) wordt gepland in week 15, 16, 17 of 18 (2025)
Bij iedere audit is voorbereiding en verslaglegging een vereiste

Na je kwalificatie, vanaf ongeveer 1 mei 2025, ben je in staat om zelfstandig als opdrachtnemer audits af te nemen bij onze deelnemers.

Werken bij NPA

Medewerker Financiën
(24 uur per week)

Ben je op zoek naar een afwisselend en veelzijdig takenpakket, zijn een efficiënte en kloppende debiteuren- & crediteurenadministratie en de verwerking daarvan bij onze bank jouw uitdaging?
Lees dan snel verder!

Heeft u een vraag of wilt u iets bespreken?

Neem dan direct contact met ons op

Bel ons op 088 – 022 0000
werkdagen tussen 8:30 en 17:00

of mail naar
Bureau@praktijkaccreditering.nl

Stuur een bericht

Dan komen we zo snel mogelijk bij u terug

Door het bericht te versturen ga ik akkoord met het privacyreglement.