Certificering
Zeker weten dat uw huisarts alles op orde heeft
Bijna 70% van alle huisartsen in Nederland doet mee. Met NPA-certificering zorgen deze huisartsen ervoor dat u erop kunt vertrouwen dat al het werk in hun praktijk goed gaat.
Plaats
Aan het woord

Wist u dat: 11 miljoen Nederlanders een door NPA geaccrediteerde huisarts hebben?

Deze huisartsen zijn gecertificeerd door NPA

Bijna 70% van de Nederlandse huisartsen werkt in een NHG-geaccrediteerde praktijk. Daarmee kunnen deze praktijken aantonen dat zij patiënten een gerechtvaardigd vertrouwen bieden in verantwoorde zorg.

Wilt u weten of uw huisarts gecertificeerd is?

Bent u op zoek naar een nieuwe huisarts, en wilt u er zeker van zijn dat de nieuwe praktijk zijn zaken uitstekend op orde heeft? Hieronder kunt u op plaats zoeken of klik hier voor het volledige overzicht.

Plaats
Deskundig personeel
De medewerkers beschikken over alle nodige diploma’s. Zij willen zich blijven ontwikkelen, en worden regelmatig bijgeschoold.
U staat centraal
Iedereen die in de praktijk werkt, is er voor u. De praktijk is goed bereikbaar en medewerkers nemen de tijd voor u.
Uw mening telt
De praktijk staat open voor uw kritiek en tips. Er wordt daarom regelmatig een enquête gehouden onder de patiënten.
De huisarts kent uw dossier
De huisarts heeft goed contact met andere zorgverleners. Dat betekent dat de huisarts het overzicht heeft, en weet wat een andere arts voor u doet.
Veilige zorg
De medewerkers in de praktijk werken veilig. Daar hoort ook bij dat zij streng letten op de hygiëne in de praktijk.
Dit wordt er getoetst:
De normen

NPA toetst praktijken aan de hand van normen, die zijn gebaseerd op de verwachtingen die u als patiënt kunt hebben. De normen worden vastgesteld door een onafhankelijk College van Deskundigen. In dit college zitten vertegenwoordigers van huisartsen, maar o.a. ook van Patiënten Federatie Nederland.