Certificering

Zeker weten dat uw huisarts alles op orde heeft

Een praktijk die het keurmerk van NPA draagt, voldoet aan normen voor de huisartsenzorg. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat de praktijk goed is georganiseerd. Ook betekent het dat de praktijk zich blijft ontwikkelen om u steeds beter te kunnen helpen.

Aan het woord

“Voor een patiënt is de kwaliteit van de huisarts van groot belang, en daarom vinden wij het keurmerk van NPA belangrijk.”

Dianda Veldman, directeur/bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland

Wist u dat: 11 miljoen Nederlanders een door NPA gecertificeerde huisarts hebben?

Deskundig personeel
De medewerkers beschikken over alle nodige diploma’s. Zij willen zich blijven ontwikkelen, en worden regelmatig bijgeschoold.
U staat centraal
Iedereen die in de praktijk werkt, is er voor u. De praktijk is goed bereikbaar en medewerkers nemen de tijd voor u.
Uw mening telt
De praktijk staat open voor uw kritiek en tips. Er wordt daarom regelmatig een tevredenheidsonderzoek gehouden onder de patiënten.
De huisarts kent uw dossier
De huisarts heeft goed contact met andere zorgverleners. Dat betekent dat de huisarts het overzicht heeft, en weet wat een andere arts voor u doet.
Veilige zorg
De medewerkers in de praktijk werken veilig. Daar hoort ook bij dat zij streng letten op de hygiëne in de praktijk.

Zoek hier een door NPA gecertificeerde huisarts

Wilt u weten of uw huisarts het keurmerk van NPA heeft? 
Of bent u op zoek naar een nieuwe huisarts? En wilt u zeker weten dat de nieuwe praktijk zijn zaken op orde heeft?

Via dit overzicht vindt u het antwoord snel

De huisartsen op dit overzicht hebben allemaal het keurmerk van NPA. Het zijn er heel veel: 70% van de Nederlandse huisartsen werkt in een praktijk met het NPA-keurmerk (NHG-Praktijkaccreditering). Deze huisartsen laten zien dat hun patiënten erop kunnen vertrouwen dat zij verantwoorde zorg krijgen.

Vind een zorgverlener

 

 

 

 

Het draait om u

De normen

Een praktijk met het keurmerk van NPA werkt volgens de normen. Deze normen gaan uit van allerlei zaken die voor u als patiënt belangrijk zijn. Bijvoorbeeld dat u de praktijk goed kunt bereiken, dat u de zorg krijgt die u nodig heeft, en dat u erop kunt vertrouwen dat de huisarts goed contact heeft met uw andere dokters of bijvoorbeeld uw fysiotherapeut.

Patiëntenenquête

Het werk van iedereen in een huisartsenpraktijk draait om u. Uw mening over de huisarts en de praktijk zijn daarom heel belangrijk. Alle huisartsen met ons keurmerk vragen regelmatig aan patiënten om hun ervaringen met de praktijk. Zij vertellen ons, dat ze hier veel van leren. En dat is wat een goede praktijk wil: leren hoe het werk steeds beter kan worden.

De normen worden gemaakt door een onafhankelijk College van Deskundigen. Hierin zitten huisartsen, maar ook PatiëntenFederatie Nederland. Dit betekent dat ook de stem van patiënten goed wordt gehoord. Wat u van uw huisarts mag verwachten, staat centraal. Dat is namelijk de basis van de normen. Lees hier wat u van uw huisarts kunt verwachten:

Dit mag u van uw huisarts verwachten